Startsida Kalender Blogg Hästar Tränare Fitness Bilder Kontakt

Vicente Rotger Meseguer på hästen Uris.
Dressyrkurser
Vicente Rotger Meseguer kommer återkommande för att hålla dressyrträningar på Kulla Vreta gård utanför Bålsta. Dessa träningar har varit mycket uppskattade då Vicente utbildar, tränar och tävlar från unghäst till Grand Prix-nivå. Kulla Vreta gård har den stora förmånen att kunna erbjuda träningar en gång per månad.

Vicente är Beatriz Ferrer Sallats fasta hemmatränare och har dessutom regelbundna träningar i Holland m.m. Vicente tvekar inte heller att sitta upp rida om problem uppstår.
 
På lördagarna håller Vicente en clinic kl. 13:00 där han varierat antingen arbetar med ett ekipage eller föreläser om olika delar av dressyrens svåra men roliga skola.
 
Att få en bra, regelbunden och harmonisk piaff och passage, utan hackande och halande, är Vicentes styrka. Självbärighet är mottot. Vicente är oerhört duktig på work in hand. Detta är en utmärkt förberedelse för introduktion av skolor, piaff och passage m.m. Vicente utför detta med lugn, elegans och skicklighet. Hästarna gymnastiseras med lätthet.

Uppstallning/övernattning kan ordnas. Fik med lättare lunch m.m finns på platsen. Anmälan via mejl (anmälan är bindande). Välkommen!


Johanna ringer i klockan
Working Equitation
Ringa i klocka i slutet av korridor: Korridoren ska vara cirka 4 m lång och 120 cm bred och bestå av upphöjda bommar eller staket. Det är tillåtet att använda dressyr staket. I slutet av korridoren ska en klocka hänga ner på 2 dm höjd.

Inridning sker i skritt. Ryttaren ringer i klockan och ryggar sedan ut tills hela hästens framdel är ute ur korridoren.

Domaren bedömer hästens attityd och samling, ryttarens hjälper, tempo, flödet, genomförandet och uppvisningen.

Som alternativ kan korridoren formas som ett L.

Träningstips:
Bygg en korridor av det du har. Tex använd ett hörn av ridbanan som ena långsidan och kortsidan. På den andra långsidan sätter man ett vanligt hinder. Ta ett hinderstöd och knyt ett grimskaft runt som ryttaren kan dra i om ni inte har någon riktig klocka.

Tänk på att vänja hästen vid ljudet av klockan först. Låt någon annan ringa i klockan så ryttaren inte ringer rakt i örat första gången. Utan ryttaren håller i tygeln och är beredd att hästen kan reagera på de höga ljudet. Det är dels en säkerhetsrisk och dels kan hästen bli rädd och inte vilja gå in i korridor igen.Vart du intresserad? Läs mer på http://www.sweworkeq.se/
Se och göra:
Show

Barnkalas

Dressyrkurser

Läger

Working Equitation
Länkar:
Blogginlägg om WE-träning på Kulla Vreta gård.

Läs mer om olika aktiviteter på föreningen SWEAs webbplats.

Innehållet på dessa sidor skyddas av lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk
wallenberg.nu